Guide: Sådan finder du den bedste kontinentalseng

Er du på udkig efter en ny kontinentalseng? Så læs med i denne guide. Her giver jeg dig nemlig tre tips til, hvad du skal se efter, inden du vælger din nye seng.

En kontinentalseng er en seng, der består af tre lag: En boksmadras forneden, en springmadras i midten og en topmadras foroven. Dette betyder, at kontinentalsengene har et stort potentiale for at give en meget fuldendt support og liggeoplevelse.

Der er dog mange ting at forholde sig til inden købet. Læs derfor trygt videre i denne guide og få den hjælp, du har brug for. Guiden indeholder ikke anbefalinger til konkrete senge – dem kan du i stedet eksempelvis finde i en guide fra Sengeguruen.dk der her giver deres bud på de 20 bedste kontinentalsenge.

1. Beslut dig for dit budget

Kontinentalsenge kommer i mange forskellige prisklasser… Således rummer førnævnte guide fra Sengeguruen.dk senge, der koster lige fra 3.197 kr. til 41.999 kr. 

Som forbruger har du således en stor økonomisk spændvidde, når du skal købe din kontinentalseng.

Mange har en tendens til at spare, når det kommer til valg af seng. Inden du lægger dig fast på dit budget så husk dog på, at du formentligt bruger omkring ⅓ af dit liv i sengen. Således er det værd at overveje en ekstra gang, hvor meget ekstra livskvalitet du kan få ud af at have en rigtig god seng, inden du vælger en billigere løsning.

2. Afsøg markedet for aktuelle tilbud

Markedet for senge er et marked, som bugner af gode tilbud.

Derfor er det vigtigt, at du gør dit forarbejde grundigt, inden du køber din kontinentalseng.

I denne forbindelse kan jeg kun anbefale, at du besøger de enkelte sengeforhandlere og ser, hvad de har på udsalg netop nu. Hvis én sengeforhandler ikke har stærke tilbud netop nu så gå bare videre til den næste og så fremdeles.

Notér så sengene som er på tilbud ned på en liste og undersøg disse senge nærmere (se punkt 3).

3. Undersøg de enkelte kontinentalsenge nærmere

Som jeg indledningsvist beskrev, så består en kontinentalseng af tre lag: En boksmadras forneden, en springmadras i midten og en topmadras foroven. Du bør undersøge forholdene omkring alle tre lag, inden du køber din boksmadras.

Nedenfor finder du en beskrivelse af de aspekter, som du typisk bør være opmærksom på:

  • Boxmadrassen: Har boxmadrassen en skumkerne, eller er der gjort brug af pocketfjedre? Mange billigere kontinentalsenge gør brug af en skumkerne i boxmadrassen, og det er som sådan også fint nok. Pocketfjedre i boxmadrassen betyder dog, at den potentielt spiller bedre sammen med springmadrassen i vejen mod at skabe en fuldendt støtte.
  • Springmadrassen: Hvad springmadrassen angår, så bør du være opmærksom på, hvor mange fjedre pr. kvadratmeter, der er i sengen – Og hvor mange komfortzoner den har. Ydermere bør du undersøge, hvilket teknologi der bliver benyttet til fjedrene (pocket-fjedre, bonell-fjedre m.v.). Tilsammen har dette nemlig stor betydning for, hvordan du vil opleve støtten fra springmadrassen.
  • Topmadrassen: Sidst men ikke mindst finder du jo en topmadras øverst på kontinentalsengen. Dette er den del af sengen, som du er i tættest kontakt med. Derfor er det vigtigt, at du her gør dig grundige overvejelser ift., hvor dine præferencer ligger. Det vigtigste i denne forbindelse er, hvilken type topmadras der er tale om. De to mest almindelige typer er latex topmadrasser og memoryskum topmadrasser. Latex giver typisk en relativt fast liggeoplevelse. Dette betyder eksempelvis, at du vil være mindre tilbøjelig til at synke ned i en latex topmadras sammenlignet med den blødere memoryskum topmadras. Således er en latex topmadras bedre egnet til dig, der har tendens til at have det for varmt om natten – mens memoryskum topmadrassen er bedre egnet til dig, som er kuldeskær.

Jeg håber, at guiden her har gjort dig lidt klogere på, hvad du skal holde øje med i jagten på din nye kontinentalseng – og jagten på den perfekte søvn! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *