Stop madspild med måltidskasser

Måltidskasser indeholder portionerede ingredienser til måltiderne og kan være vejen frem til at mindske madspild i de danske husholdninger.

Hvis du gerne vil gøre en større indsats for at minimere madspild i din husstand, er der mange tips at hente i denne artikel.

Hvorfor hjælper måltidskasser på madspild?

De private husstande er dem, der har den største skyld i, at der hver dag bliver smidt alt for meget mad ud.

Hvis du er en af dem, der gerne vil gøre en seriøst indsats for at mindske madspild, er det måske måltidskasser, som du skal ty til.

Der er mange fordele forbundet med måltidskasser – især når det kommer til at skåne miljøet så meget som muligt.

Når du bestiller måltidskasser, vælger du nemlig antal personer og dage, som du vil have leveret mad til.

Det vil sige, at hvis du er en familie bestående af fire personer, får du leveret mad til det antal. Ikke mere, ikke mindre.

I din madlavning vil du hurtigt finde ud af, at du får netop de antal ingredienser, som stemmer overens med opskriften.

Det vil sige, at hvis du skal bruge 1 æg, får du det enkelte æg leveret. Hvis du skulle have handlet ind til opskriften i dit lokale supermarked, ville du have været nødt til at købe en hel bakke.

Bliv bedre til at reducere madspild med måltidskasser

En måltidskasse hjælper dig med at reducere madspild væsentligt. Du får nemlig leveret alle de ingredienser, som du skal bruge for at tilberede og servere det antal retter, som du skal lave.

Det vil sige, at når ugen er omme, har du brugt alle råvarerne. Der er ikke enkelte tomater, radiser eller lignende til overs. Det hele bliver brugt, og du vil opleve, at alle retterne bliver spist op.

Det er desværre særligt frugt og grøntsager, der bliver smidt ud oftest. Dernæst bageriprodukter såsom brød.

Det er en skam, når madvarerne oftest er friske og gode, men ikke bliver brugt.

Færre indkøb med måltidskasser

En måltidskasse kan desuden være en hjælp for dig, der falder i tilbudsfælden, når du handler ind.

Mange bliver fristede, når de handler ind i supermarkederne. Der er altid gode tilbud og mængderabatter at indhente.

Det resulterer som oftest i dumme impulskøb, der er dyre i længden og så ender du med at skulle optage et kviklån eller lign.

Og tro mig: Du vil sagtens kunne se det på din bankkonto, hvis du regner det sammen. Alle de indkøb, som ikke stod på din indkøbsliste.

Der ses desværre en stor tendens til, at vi forbrugere fristes lidt af gode tilbud i supermarkederne. Det gør vi af flere årsager:

  1. En af årsagerne er, at supermarkederne er “indrettede” efter at friste os. Der er tænkt over placeringerne af ALLE reoler, hylder, køleelementer og så videre.
  2. En anden årsag er, at vi elsker at gøre os et godt køb. Det føles godt at spare penge på indkøbsturen – men oftest glemmer vi måske, at det egentligt ikke stod på indkøbslisten. Så er det reelt set et godt køb? For manglede du det? Eller var det bare et godt tilbud?

Mange af disse fristelser slipper du for med en måltidskasse. Du vil nemlig opleve, at der er færre grunde til at handle ind, når du får leveret alle måltiderne lige til døren.

Måske du skal prøve og se, hvilken forskel måltidskasser gør for dit madspild hjemme i din husstand?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *