En sund krop for nybegyndere

Det er faktisk de færreste mennesker der ikke går og drømmer om at på en eller anden måde leve et sundere liv. Mange går og er lidt træt af hvordan de ser ud eller at de har et par dårlige vaner, men får aldrig rigtig gjort noget ved det – og det er faktisk oftest fordi folk ikke aner hvor de skal starte henne. 

At skifte fra at leve et \’usundt\’ liv til at leve et sundt liv over natten er aldrig noget der kommer til at holde. Hvis du ønsker at lave en god ændring i dit liv der kommer til at holde i mange år, så tager det også tid og kræfter at omlægge det – vi mennesker er nemlig nogle store vanedyr der elsker at sidde fast i de samme ting. 

En sund omlægning starter ofte i de små, men hvis ikke du er klar over hvad de små egentligt er, så kan det være svært at regne ud hvad man så skal gøre – det kan du heldigvis finde svar på herunder.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk

En sund livsstil er subjektiv

Det første vi skal have slået fast er at der ikke findes en \’ti trin til et sundere liv\’ og voila, nu er du både gladere, stærkere, hurtigere og klogere end du var for fem minutter siden. En sund livsstil er noget du selv definerer. For nogen handler en sund livsstil om at kunne præstere længe, det kunne være marathonløbere eller fodboldsspillere, mens det for bodybuildere handler om at kunne præstere virkelig meget i kort tid – som når der skal dødløftes mange kilo. 

Du skal gøre op med dig selv hvad en sund livvstil er for dig, først der kan du begynde at jagte det. Hvis du vil det hele ender du højest sandsynligt \’bare\’ med at gå ned med stress – og det er hverken sundt eller holdbart.

En sund livsstil findes i vanerne

Du er hvad du spiser er en af de clichéer de fleste har hørt mindst 1.000 gange i deres liv, og der er da også noget om snakken. Hvis ikke du spiser sundt og nærende har din krop også sværere ved at være det. Det første du bør gøre her er at vurdere om du har nogle dårlige vaner du burde slippe af med – det kunne være rygning eller for meget usundt mad, uanset hvad står det i vejen for den sunde og sande omstilling til et bedre velvære.