Husk at samle op efter din hund

En hund har brug for at komme ud og blive luftet flere gange om dagen og i den forbindelse kommer der fysiske efterladenskaber som hundelort og tis. Den hundelort er det din pligt som ansvarlig hundeejer, at samle op og smide ud. Mange kommuner, men desværre ikke alle har sat stativer ud med Høm høm poser, så du nemt kan komme til at få en, samle op og smide den ud i den nærmeste skraldespand. Der er få ting så klamt som at gå og så komme til at træde i en hundelort, fordi hundens ejer ikke har gidet samle den op. Det er aldrig hundens skyld. Den kan jo ikke på ud på toilettet som mennesker eller har en kattebakke.

Køb af hundeposer

Hvis du ikke er så heldig at bo i en kommune, hvor det er muligt at få gratis høm høm poser til din hunds efterladenskaber, så er det ikke en undskyldning for ikke at samle dem op. Et hvert supermarked sælger poser til formålet. Du kan også ofte købe dem samme sted, hvor du køber hundefoder om det sker i en fysisk butik eller på internettet. 

Smid posen i skraldespanden

Når du som ansvarlig hundeejer har samlet din hunds efterladenskaber op så lad vær med at smide den i naturen. Selv om mange af poserne i dag laves af genbrugsplast som er hurtig nedbrydelig så tager det alligevel flere år før posen er væk, så ikke alene er det klamt det er også miljøsvineri.

Husk knude

Når du har samlet din dejlige hunds efterladenskaber op så husk at lave en knude på posen. Det gør at den ikke lugter og det er nemt at gå med den til du møder en skraldespand.

Bind flere på hundesnoren

Inden du tager ud og gå er det en god ide at sikre sig at man har poser nok. En er sjældent nok. Et godt triks er at binde dem fast i håndtaget på hundesnoren. Du kan se at du har dem og kan hvis håndtaget er tomt, nå at finde nogle frem inden i går. De er også nemme at komme til når der er brug for dem og du slipper for enten at skulle have dem i en taske eller have lommerne fulde af hundeposer. Sørg for altid at have mindst 3 poser med når i går tur.