Har du styr på hvad en fremtidsfuldmagt indeholder?

Hvad kan en fremtidsfuldmagt? 

En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt som sikre dig at dine økonomiske interesser, sammen med de personlige ikke tages fra dig, hvis du en dag bliver syg og dermed ikke kan foretage dig dit arbejde og almindelige gøremål. 

Det er en fuldmagt som påvirker din fremtid, ved at du selv vælger de personer der skal stå til rådighed for dig, hvis du bliver syg og ikke kan ivaretage dine interesser. Du vælger selv din værge og får ikke tildelt én værge fra offentligheden. Men du sidder måske og tænker, hvorfor du skal vælge en fremtidsfuldmagt? For hvad er der så godt ved den? jo, ser du, den skaber tryghed for dig og dine familiemedlemmer, for de ved at de så kan få lov til at handle på dine vegne, hvis du bliver alvorligt syg. Her kan den person som du har valgt skal udvælges som fuldmægtig, varetage dine interesser og følge dine anvisninger, som du netop beder om i din Fremtidsfuldmagt

For at få en fremtidsfuldmagt, skal du opfylde nogle grundlæggende krav. Du skal være fyldt 18 år, være ansvarligt og i stand til at handle med fornuft. Det koster også noget at få en fremtidsfuldmagt, men måske prisen er det hele værd i sidste ende, for at sikre sig man får den nødvendige hjælp. 

Den vil koste dig samlet set 2.745 kr. Altså 1.750 kr. for tinglysningsafgift, 300 kr. for notargebyr og 695 kr. køb af fremtidsfuldmagt hvis du køber den hos Legal Doc. 

Hvordan opretter man en fremtidsfuldmagt? 

Først og fremmest kan du oprette den hos Legal Doc, når de har modtaget din fremtidsfuldmagt, skal den er oprettes og underskrives digitalt via tinglysningsretten.dk og som tidligere nævnt er prisen samlet 2.745 kr. De skal betales og i den pris indgår en tinglysningsafgift på 1.750 kr. som betales til tinglysningsretten.

Så kommer vi til notarpåtegning, for når fremtidsfuldmagten er oprettet og underskrevet digitalt i Fremtidsfuldmagtsregisteret, skal den vedstås en notar og det sker seks måneder efter oprettelse, her skal du medbringe ID enten kørekort eller pas og dit sygesikringsbevis. Dette koster dig et gebyr på 300 kr. De sørger for at din identitet som fuldmægtig stemmer overens og om du kan være i besidelse som den person der skal handle fornuftmæssigt. 

Gør op med dig selv om du har behov for en fremtidsfuldmagt til dig selv, eller til et familiemedlem. Man ved ikke hvornår skaden sker, og der er bare en hvis tryghed i at vide, at et familiemedlem måske kan stå til rådighed for dig, hvis uheldet er ude. 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *